Design Engineer (m/v)

Location
Company
Hansen Industrial Transmissions NV

Posted

Het merk Sumitomo Drive Technologies staat voor een gevestigde wereldwijde ontwerper, fabrikant en leverancier van precisieaandrijvingen, standaardaandrijvingen, gepersonaliseerde aandrijfoplossingen en industriële tandwielkasten. Als deel van Sumitomo Heavy Industries (SHI) Japan en de Power Transmission and Control (PTC) divisie van het bedrijf, bieden Sumitomo (SHI) Cyclo Drive Germany en Hansen Industrial Transmissions meer dan 95 jaar know-how in aandrijftechnologie. Met productielocaties in Markt Indersdorf, nabij München, en Edegem, nabij Antwerpen, en dochterondernemingen in Duitsland, Benelux, Frankrijk, Italië, Spanje, Scandinavië, Turkije, Groot Brittannië en India, bedienen wij de EMEIA markt (Europa, Midden Oosten, Afrika en Indië).

Momenteel zoeken we een Design Engineer (m/v)

Als Design Engineer binnen het team ben je in de eerste plaats verantwoordelijk voor het technisch ontwerp van de tandwielkast; je maakt maattekeningen (2D/3D – Autocad/Inventor) en bouwt stuklijsten op. Bijkomend bied je technische ondersteuning naar de Design support collega’s en klanten toe.

Om een technische oplossing uit te werken die overeenkomt met de vereiste toepassingen van de klant, verricht je opzoekwerk en analyseer je de reeds bestaande technische informatie. Je werkt een voorontwerp uit van de tandwielkast en doet de nodige berekeningen en maatschetsen. Deze worden zowel in 2D als in 3D aangeleverd.

Je maakt de bijhorende documentatie aan zoals installatie- en onderhoudsmanuals.

Je werkt mee aan procesverbeteringen om het orderverwerkingsproces verder te optimaliseren.

  • Ben jij minimaal in het bezit van een diploma master of science – elektromechanica?
  • Heb je een goede zakelijke kennis van Engels?
  • Zie jij problemen eerder als een uitdaging dan een last en neem je daarenboven graag initiatief?
  • Ben je gepassioneerd door techniek, flexibel ingesteld, leergierig en stressbestendig?
  • Hebben Microsoft Office, Autocad en Inventor 3D weinig geheimen meer voor jou?
  • Heb je bovendien ook nog kennis van lagers, aandrijvingen en tandwielkasten is dat een mooi pluspunt, maar geen absolute vereiste!

What’s in it for you?

Je komt terecht in een jong en dynamisch team gekaderd in een toffe en internationale werkomgeving waar een familiale sfeer heerst.

Bovendien bieden wij jou een voltijds contract van onbepaalde duur met een marktconform salaris en aantrekkelijke extralegale voordelen (maaltijdcheques, een groeps- en hospitalisatieverzekering, 18 ADV-dagen, fietsleaseplan, glijdende werkuren, enz....).

Echt iets voor jou?

Laat het ons weten via [email protected] en wie weet word jij onze nieuwe collega!